Manja slova Veća slova RSSMinistarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture


Vijesti

10.12.2013.

U Ministarstvu kulture obilježen Međunarodni dan ljudskih prava - 10. decembar

U Ministarstvu kulture obilježen Međunarodni dan ljudskih prava - 10. decembar Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava- 10. decembra, Nacionalna komisija za UNESCO, u saradnji sa Ministarstvom kulture i Ministarstvom prosvjete, UNICEF-om, Fondacijom Ana Lind, Resursnim centrom za djecu i mlade i Samoregulatornim savjetom za lokalnu štampu organizovala je danas u Ministarstvu kulture cjelodnevni program posvećen djeci.

10.12.2013.

Razgovori ministra Mićunovića sa ambasadorom Austrije, otpravnikom poslova Češke i šefom Misije OEBS-a

Prof. Branislav Mićunović, ministar kulture primiće sjutra u 12 sati ambasadora Rumunije u Crnoj Gori, Nj.E. Ferdinanda Nagija, u 12.30 sati otpravnika poslova Republike Češke u Crnoj Gori, Petra Šmejkala, a u 13 sati ambasadora Austrije u Crnoj Gori, Nj.E. Johana Froliha.

09.12.2013.

Obilježavanje Medjunarodnog dana ljudskih prava -10. decembar

Obilježavanje Medjunarodnog dana ljudskih prava -10. decembar

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava- 10. decembra, Nacionalna komisija za UNESCO, u saradnji sa Ministarstvom kulture i Ministarstvom prosvjete, UNICEF-om, Fondacijom Ana Lind i Resursnim centrom za djecu i mlade, organizuje cjelodnevni program posvećen djeci.

05.12.2013.

Održana svečanost povodom završetka prve faze radova na restauraciji Utvrđenja Besac

Održana svečanost povodom završetka prve faze radova na restauraciji Utvrđenja Besac

Danas je u Virpazaru svečano obilježen završetak prve faze radova na restauraciji Utvrđenja Besac. Na svečanosti su govorili Aleksandra Kas Granje, direktorica za Crnu Goru, Republiku Makedoniju, Tursku i Island u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske komisije, Žarko Pavićević, predsjednik Opštine Bar i prof. Branislav Mićunović, ministar kulture.

04.12.2013.

Sjutra svečanost povodom završetka prve faze radova na restauraciji Utvrđenja Besac

Povodom završetka prve faze radova na restauraciji Utvrđenja Besac sjutra će u 12 sati na Utvrđenju Besac u Virpazaru biti organizovana svečanost na kojoj će govoriti Aleksandra Kas Granje, direktorica za Crnu Goru, Republiku Makedoniju, Tursku i Island u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske komisije, Žarko Pavićević, predsjednik Opštine Bar i prof. Branislav Mićunović, ministar kulture.

04.12.2013.

Sjutra u Ministarstvu kulture okrugli sto ,,Nematerijalna baština-muzičko nasljeđe Crne Gore’’

U četvrtak, 5.decembra u 10 sati u Ministarstvu kulture će se održati okrugli sto ,,Nematerijalna baština-muzičko nasljeđe Crne Gore’’ posvećen muzičkom nasljeđu Crne Gore i ulozi i značaju istraživača muzičke baštine Crne Gore.

04.12.2013.

Crnogorski umjetnici na BONE festivalu performans umjetnosti, Bern Švajcarska

Uz podršku Ministarstva kulture, crnogorski umjetnici Ilija Šoškić, Stefania Šoškić, Irena Lagator i Natalija Vujošević predstaviće radove na BONE 16 festivalu performans umjetnosti, koji se održava od 3. do 7. decembra u Bernu, Švajcarska.

03.12.2013.

Izvještaj o javnoj raspravi o Nacrtu zakona o kinematografiji

U skladu sa članom 12 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona ("Sl. list CG", br. 12/12 od 24.02.2012), Ministarstvo kulture objavljuje Izvještaj o javnoj raspravi o Nacrtu zakona o kinematografiji.

03.12.2013.

Konkurs za Program ,,Gostujući umjetnik”

Međunarodna asocijacija Forum slovenskih kultura, sa sjedištem u Ljubljani, objavila je konkurs za program “Gostujući umjetnik”, u okviru koga će biti obezbijeđeni jednomjesečni rezidentni boravci u Ljubljani, u periodu od 1. juna 2014. do 30. jula 2015. godine.

02.12.2013.

Rutović učestvovao na Međunarodnoj medijskoj konferenciji "Mediji kao faktor prevencije nasilja" u Sremskim Karlovcima

Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture učestvovao je na Međunarodnoj medijskoj konferenciji "Mediji kao faktor prevencije nasilja" koja je održana u Sremskim Karlovcima od 29. novembra do 1. decembra 2013 godine.