Manja slova Veća slova RSSMinistarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

MKU


Vijesti

15.04.2014.

Saopštenje: Održan skup “Obrazovanje i kultura na putu prema EU”

Saopštenje: Održan skup “Obrazovanje i kultura na putu prema EU” U Podgorici je danas, u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, Ministarstva prosvjete i Ministarstva kulture održan skup „Obrazovanje i kultura na putu prema EU“.

15.04.2014.

Najava: Okrugli sto »Obrazovanje i kultura na putu prema EU«

Povodom obilježavanja godišnjice otvaranja i privremenog zatvaranja poglavlja 26 – Obrazovanje i kultura, Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija-Kancelarija glavnog pregovarača, Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo kulture organizuju okrugli sto na temu «Obrazovanje i kultura na putu prema EU«, na kojem će se sumirati postignuti rezultati i analizirati budući koraci na polju obrazovanja i kulture.

10.04.2014.

Duo Vox2Feel u Ministarstvu kulture

Duo Vox2Feel u Ministarstvu kulture

Duo Vox2Feel održaće koncert kamerne muzike u Ministarstvu kulture, večeras, 10. aprila, sa početkom u 19 sati. Gitarista Nedeljko Pejović i vokalna solistkinja Bojana Pejović-Kukić, izvodiće program koji odudara od standarda repertoara pjevača.

09.04.2014.

Telegram ministra Mićunovića povodom smrti akademika Čeda Vukovića

Povodom smrti akademika Čeda Vukovića, prof. Branislav Mićunović, ministar kulture, uputio je telegram porodici Vuković u kojem se, između ostalog, kaže: "Smrt Čeda Vukovića predstavlja veliki gubitak za crnogorsku književnu i akademsku zajednicu, kojima je ostavio u nasljeđe jedinstven, žanrovski raznovrstan i vrijedan stvaralački opus, potvrđenih estetskih dometa.

08.04.2014.

Održana svečanost povodom Svjetskog dana Roma

Održana svečanost povodom Svjetskog dana Roma

Ministarstvo kulture, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, organizovalo je danas svečanost povodom Svjetskog dana Roma, na kojoj je uručena nagrada Mirku Jakovljeviću, novinaru TV PinkM, za najbolji prilog objavljen u medijima u 2013. godini, po konkursu na temu "Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori".

07.04.2014.

Sjutra svečanost povodom Svjetskog dana Roma

Ministarstvo kulture, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, organizuje sjutra, 8. aprila 2014. godine u 12 sati u hotelu “Podgorica” svečanost povodom Svjetskog dana Roma.

03.04.2014.

Počela realizacija aprilskog repertoara u Nikšiću

Počela realizacija aprilskog repertoara u Nikšiću

Počela je realizacija aprilskog repertoara Vladinog Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, kojim je predviđeno 27 programa i to: 4 izložbe; 7 pozorišnih predstava sa 8 izvođenja; 7 filmskih projekcija, među kojima je i premijera igranog filma ,,Atomski zdesna" reditelja Srđana Dragojevića; 3 koncerta; 3 promocije knjige i 3 autorske večeri, jedna kroz program Kultopis i 2 Artis talk-a Centra savremene umjetnosti.

28.03.2014.

Ivan Đurović crnogorski predstavnik u programu Producers on the move EFP-a

Ivan Đurović crnogorski predstavnik u programu Producers on the move EFP-a

Ministarstvo kulture objavilo je 24. marta 2014. godine konkurs za učešće crnogorskog producenta u programu Producers on the move, koji European Film Promotion (EFP) organizuje tokom Međunarodnog filmskog festivala u Kanu.

27.03.2014.

Izvještaj sa javne rasprave o Nacrtu menadžment plana nekropola stećaka, Grčko groblje i Bare Žugića, Novakovići, Opština Žabljak i Grčko groblje, Šćepan polje, Opština Plužine

U skladu sa članom 12 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona ("Sl. list CG", br. 12/12 od 24.02.2012), Ministarstvo kulture objavljuje IZVJEŠTAJ sa javne rasprave o Nacrtu menadžment plana nekropola stećaka, Grčko groblje i Bare Žugića, Novakovići, Opština Žabljak i Grčko groblje, Šćepan polje, Opština Plužine.

27.03.2014.

Muzička radionica za aerofone instrumente u Tivtu

Ministarstvo kulture u saradnji sa tivatskom Muzičkom školom, realizuje muzičku radionicu 27. i 28. marta u Tivtu, pod nazivom “VIBRACIJE – vremenski dodiri” iz programa saradnje sa međunarodnom Fondacijom “Ana Lind".