Manja slova Veća slova RSSMKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Vijesti

09.09.2016.

Usaglašen tekst Granskog kolektivnog ugovora za oblast kulture

Ministarstvo kulture i Sindikat kulture obavještavaju da je usaglašen tekst Granskog kolektivnog ugovora za oblast kulture. U toku prethodne godine na usaglašavanju teksta novog Granskog kolektivnog ugovora radila je desetočlana radna grupa, sastavljena od predstavnika Sindikata i Ministarstva kulture.

09.09.2016.

Filmski program u Plužinama

Filmski program u Plužinama

Ministarstvo kulture, u saradnji s Opštinom Plužine i Centrom za kulturu Plužine, organizovaće dvodnevni filmski program koji počinje u ponedjeljak, 12. septembra. Prve večeri, publika će vidjeti kratke igrane filmove iz najnovije crnogorske produkcije: “Biserna obala”, Dušana Kasalice, “Zakloni", Ivana Salatića, kao i “Umir krvi”, Senada Šahmanovića.

09.09.2016.

U EU Info centru održan MEDIA info dan

U EU Info centru održan MEDIA info dan

MEDIA info dan, u organizaciji Ministarstva kulture i Deska za Kreativnu Evropu, održan je juče u EU info centru u Podgorici, u okviru manifestacije „Dani evropskog filma“.

08.09.2016.

Saopštenje Ministarstva kulture povodom napada na prostorije TV "Pink M"

Vandalski nasrtaj na prostorije televizije Pink M grubi je napad na slobodu izražavanja i slobodu novinarske profesije. Po uzoru na oktobarsko kamenovanje zgrade, ovakav necivilizacijski čin prijetnja je demokratskim procesima društva u okviru kojih sloboda rada novinara mora imati visoko mjesto i institucionalnu zaštitu državnih organa.

08.09.2016.

Ministar Goranović otvara retrospektivnu izložbu radova Andrije Krstulovića

Ministar Goranović otvara retrospektivnu izložbu radova Andrije Krstulovića

Pavle Goranović, ministar kulture, otvoriće u petak, 9. septembra u 20 sati, u Ministarstvu kulture retrospektivnu izložbu skulptura i crteža hrvatskog umjetnika Andrije Krstulovića. Ovaj događaj organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, na inicijativu Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, Kotor i Hrvatske matice iseljenika, podružnice Split.

06.09.2016.

MEDIA Info dan u EU Info centru

MEDIA Info dan u EU Info centru

MEDIA Info dan, u organizaciji Ministarstva kulture i Deska za Kreativnu Evropu Crne Gore, biće održan u četvrtak, 8. septembra 2016. godine u EU Info centru u Podgorici s početkom u 11 sati. Tokom Info dana, koji se realizuje u okviru manifestacije „Dani evropskog filma“, biće riječi o konkursima za razvoj projekata i podršku festivalima, kao i iskustvu slovenačkog audiovizuelnog sektora kroz učešće u ovom potprogramu Evropske unije.

06.09.2016.

Ministar Goranović na radnom sastanku sa delegacijom San Marina

Ministar Goranović na radnom sastanku sa delegacijom San Marina

U okviru zvanične posjete najviših zvaničnika San Marina Crnoj Gori, juče je u Budvi organizovan susret delegacije sa ministrom kulture Pavlom Goranovićem i predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma. Članovi delegacije San Marina koji borave u Crnoj Gori su kapetani regenti Nj.E. gospodin Đan Nikola Berti i Nj.E. gospodin Masimo Andrea Ugolini, koji su sa ministrom Goranovićem razgovarali o unapređenju saradnje Crne Gore i San Marina u oblasti kulture i kulturnog turizma.

05.09.2016.

Saopštenje: Ministar Goranović dočekao zvaničnike San Marina

Saopštenje: Ministar Goranović dočekao zvaničnike San Marina

Pavle Goranović,, ministar kulture, dočekao je danas u Narodnom muzeju Crne Gore delegaciju San Marina koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. U pratnji Predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića i ministra Goranovića kapetani regenti San Marina, Nj.E. gospodin Đan Nikola Berti i Nj.E. gospodin Masimo Andrea Ugolini obišli su Muzej kralja Nikole na Cetinju i upoznali se sa važnim segmentom crnogorskog kulturno-istorijskog nasljeđa.

05.09.2016.

Delegacija San Marina u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Kapetani regenti San Marina, Nj.E. gospodin Đan Nikola Berti i Nj.E. gospodin Masimo Andrea Ugolini, boraviće sa delegacijom od 4. do 6. septembra u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Planirano je da delegacija posjeti i Sveti Stefan i Budvu, gdje će u ponedjeljak, 5. septembra, u 19.50 sati biti organizovan susret sa ministrom održivog razvoja i turizma Branimirom Gvozdenovićem i ministrom kulture Pavlom Goranovićem...

04.09.2016.

Saopštenje: Ministar Goranović otvorio 46. Ratkovićeve večeri poezije

Saopštenje: Ministar Goranović otvorio 46. Ratkovićeve večeri poezije

Pavle Goranović, ministar kulture otvorio je juče 46. izdanje Ratkovićevih večeri poezije u Bijelom Polju. Ratkovićeve večeri poezije, festival od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Opštine Bijelo Polje.