Manja slova Veća slova RSSMKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

MKU 

Vijesti

29.07.2016.

Aktivnosti Deska za Kreativnu Evropu na Montenegro film festivalu

Aktivnosti Deska za Kreativnu Evropu na Montenegro film festivalu Desk za Kreativnu Evropu Ministarstva kulture, u okviru godišnjih aktivnosti potprograma MEDIA, organizovaće tokom 30. Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro film festivala, dva stručna predavanja.

26.07.2016.

Prijavljivanje za 89. nagradu Oskar u kategoriji Najbolji strani film

Ministarstvo kulture upućuje poziv domaćim filmskim producentima da do 15. septembra 2016. godine prijave dugometražni igrani film za izbor crnogorskog kandidata za 89. nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i nauke – Oskar u kategoriji Najbolji strani film u 2016. godini.

25.07.2016.

Ministar Goranović dočekao djecu crnogorskih iseljenika u Narodnom muzeju na Cetinju

Ministar Goranović dočekao djecu crnogorskih iseljenika u Narodnom muzeju na Cetinju

Pavle Goranović, ministar kulture, danas je u Narodnom muzeju Crne Gore primio djecu iz dijaspore koja tradicionalno borave na Ivanovim koritima, na Lovćenu, u okviru jubilarne, desete škole za djecu crnogorskih iseljenika. Školu pod nazivom ,,Crna Gora moja postojbina" organizuju Uprava za dijasporu i Zavod za školstvo Crne Gore, uz podršku Ministarstva kulture.

21.07.2016.

Saopštenje: Italijani snimaju dokumentarni film o Crnoj Gori

Saopštenje: Italijani snimaju dokumentarni film o Crnoj Gori

Tim italijanskog Instituta za tehnologije primijenjene u kulturnoj baštini (ITABC-CNR), predvođen dr Lucijom Alberti, koji boravi u Crnoj Gori, sastao se sa Pavlom Goranovićem, ministrom kulture na Cetinju. Šestočlani radni tim u Crnoj Gori snima dokumentarni film o istorijskim i kulturnim vezama Crne Gore i Italije. Film se snima na nekoliko lokacija: u Podgorici, Cetinju i Baru. Posebnu pažnju ekipa će posvetiti Duklji i njenoj promociji.

20.07.2016.

Ministar Goranović govorio na presu povodom prezentacije publikacije “Kulturni život studenata u Crnoj Gori“

Ministar Goranović govorio na presu povodom prezentacije publikacije “Kulturni život studenata u Crnoj Gori“

Pavle Goranović, ministar kulture, govorio je danas na pres konferenciji povodom prezentacije publikacije “Kulturni život studenata u Crnoj Gori“. Ministar Goranović kazao je da su analiza i evaluacija stanja kulturnog života studenata u našoj zemlji nužne, kako bi se imao realan presjek stanja i kako bi se odredili strateški pravci u ovoj oblasti.

20.07.2016.

Poziv za stipendiranje umjetnika

Ministarstvo za Evropu, integracije i vanjske poslove Republike Austrije u saradnji s Muzejskom četvrti, objavilo je poziv za stipendiranje umjetnika iz Crne Gore, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i sa Kosova.

19.07.2016.

Polaganje stručnog ispita za vršenje poslova konzervatorske, muzejske, bibliotečke i arhivske djelatnosti

Polaganje stručnog ispita, shodno Pravilniku o vrsti i stepenu stručne spreme, programu i načinu polaganja stručnog ispita i stručnim zvanjima za vršenje poslova konzervatorske, muzejske, bibliotečke i arhivske djelatnosti ("Sl. list Crne Gore", br. 22/12 i 26/12) održaće se u sljedećim terminima:

19.07.2016.

Ministar Goranović govori na presu povodom prezentacije publikacije “Kulturni život studenata u Crnoj Gori“

Pavle Goranović, ministar kulture, govoriće sjutra, 20. jula, u 11 sati, na pres konferenciji povodom prezentacije publikacije “Kulturni život studenata u Crnoj Gori“, koja će biti održana u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru. Na prezentaciji će govoriti i prof. Radmila Vojvodić, rektor Univerziteta Crne Gore i Pavle Pavlović, saradnik u nastavi na Fakultetu političkih nauka, autor istraživanja.

18.07.2016.

Odluka o izboru članice Radne grupe za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pozorišnoj djelatnosti

U skladu sa članom 14 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG“ broj 07/12), i u skladu sa javnim pozivom koji je upućen nevladinim organizacijama u cilju određivanja predstavnika/ce u Radnoj grupi za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pozorišnoj djelatnosti, nakon uvida u pristigle prijave, Ministarstvo kulture donosi

18.07.2016.

Ministar Goranović razgovarao sa umjetnikom ShanZuo Zhoua

Ministar Goranović razgovarao sa umjetnikom ShanZuo Zhoua

Pavle Goranović, ministar kulture razgovarao je danas sa svjetski priznatim likovnim umjetnikom ShanZuo Zhoua, tokom njegove posjete Crnoj Gori. Bilo je riječi o uspostavljanju saradnje Fondacije, koju su u Čikagu osnovala braća Zhou i Ministarstva kulture, a koja bi omogućila rezidencijalne boravke, radne i istraživačke posjete naših umjetnika Sjedinjenim Američkim Državama.