Manja slova Veća slova RSSMinistarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

MKU

MKU

MKU

 MKU

Vijesti

19.02.2016.

Prezentacija EU programa u kulturi održana u Podgorici

Prezentacija EU programa u kulturi održana u Podgorici Ministarstvo kulture je danas, 19. februara 2016. godine, u Centru savremene umjetnosti - Galerija „Klub“ organizovalo sastanak crnogorske mreže Fondacije „Ana Lind“ i prezentaciju EU programa za finansiranje projekata iz oblasti kulture, građanstva i međukulturnog dijaloga.

18.02.2016.

Susret ministra Goranovića i ministra vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Kovača

Pavle Goranović, ministar kulture srešće se sjutra, 19. februara 2016. godine, sa Mirom Kovačem, ministrom vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske. Tom prilikom ministri će obići Narodni muzej Crne Gore na Cetinju.

18.02.2016.

Najava: Prezentacija EU programa u Podgorici

Sjutra, 19. februara 2016. godine, u 12 sati, u Centru savremene umjetnosti - Galerija Klub na Kruševcu, biće organizovan Sastanak crnogorske mreže Fondacije Ana Lind.

17.02.2016.

Susret ministra Goranovića i ambasadora Galipa

Susret ministra Goranovića i ambasadora Galipa

Pavle Goranović, ministar kulture sreo se danas sa Nj.E. Serhatom Galipom, ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori. Sagovornici su razmijenili mišljenja o dosadašnjoj saradnji dvije zemje u oblasti kulture i ocijenili da nas ona obavezuje da i u narednom periodu nastavimo sa uspješnom realizacijom zajedničkih projekata.

13.02.2016.

Tender za izvođenje radova na drugoj fazi rekonstrukcije tvrđave Besac

Ministarstvo kulture, raspisuje tender za izvođenje radova na drugoj fazi rekonstrukcije tvrđave Besac, u okviru HERA projekta (Održivo upravljanje turizmom u okviru jadranskog nasljeđa - Sustainable tourism management of Adriatic HERitage - HERA).

06.02.2016.

Potpisan ugovor o sufinansiranju Festivala filma Jugoistočne Evrope u Berlinu, Parizu i Ningbou

Potpisan ugovor o sufinansiranju Festivala filma Jugoistočne Evrope u Berlinu, Parizu i Ningbou

Ministarstvo kulture će podržati realizaciju Festivala filma Jugoistočne Evrope u Berlinu, Parizu i Ningbou. Tim povodom, ugovor o sufinansiranju, su potpisali Pavle Goranović, ministar kulture i Jordan Plevneš, predsjednik Festivala.

06.02.2016.

Telegram ministra Goranovića povodom smrti akademika Rajka Vujičića

Povodom smrti akademika Rajka Vujičića, Pavle Goranović, ministar kulture uputio je telegram saučešća porodici i Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti, u kojem se, između ostalog navodi:

04.02.2016.

Odluka o izboru predstavnika NVO u radnoj grupi za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama

U skladu sa članom 14 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG“, broj 07/12) i javnim pozivom od 18.01.2016.godine upućenog nevladinim organizacijama u cilju predlaganja kandidata za učešće u Radnoj grupi za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama, Ministarstvo kulture donosi

03.02.2016.

Koncert mladih crnogorskih muzičarki u Rimu, uz podršku Ministarstva kulture

Sjutra, 4. februara 2016. godine će u Rimu koncert održati mlade crnogorske muzičarke, pijanistkinja Vladana Perović i gitaristkinja Nađa Janković.

02.02.2016.

Potpisan Ugovor o realizaciji Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću za 2016. godinu

Potpisan Ugovor o realizaciji Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću za 2016. godinu

Danas su u Nikšiću, Pavle Goranović, ministar kulture i Veselin Grbović, predsjednik Opštine Nikšić potpisali Ugovor o realizaciji Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, za 2016. godinu.