Manja slova Veća slova RSSMKU

mku

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

MKU 

Vijesti

18.05.2016.

Ministar Goranović otvorio renovirano odjeljenje Bokeljske mornarice

Ministar Goranović otvorio renovirano odjeljenje Bokeljske mornarice Pavle Goranović, ministar kulture, govorio je sinoć u Palati Grgurina u Kotoru, na svečanom otvaranju renoviranog odjeljenja Bokeljske mornarice Pomorskog muzeja.

17.05.2016.

NAJAVA: Četvrti sastanak Odbora za zaštitni znak i Treći sastanak koordinatora IPA projekta HERA “Održivo upravljanje turizmom u okviru Jadranskog nasljeđa”

U Podgorici će se 18. i 19. maja 2016. godine održati Četvrti sastanak Odbora za zaštitni znak i Treći sastanak koordinatora IPA projekta HERA “Održivo upravljanje turizmom u okviru Jadranskog nasljeđa”. Uvodno izlaganje će imati mr Aleksandar Dajković, generalni direktor Direktorata za kulturnu baštinu Ministarstva kulture, a sastanku će prisustvovati članovi Odbora za HERA zaštitni znak, kao i koordinatori projekta iz svih zemalja partnera.

16.05.2016.

Ministar Goranović otvara renovirano odjeljenje Bokeljske mornarice

Pavle Goranović, ministar kulture, govoriće sjutra na otvaranju renoviranog odjeljenja Bokeljske mornarice Pomorskog muzeja u Kotoru, u okviru manifestacije „Muzej, mladost, muzika“, koja se organizuje povodom obilježavanja 10 godina od obnove nezavisnosti Crne Gore.

12.05.2016.

Radionica o međukulturnom dijalogu održana u Tivtu

Radionica o međukulturnom dijalogu održana u Tivtu

Ministarstvo kulture u saradnji sa Opštinom Tivat organizovalo je 11. i 12. maja 2016. godine, radionicu za međukultuni dijalog pod nazivom “Život u boji stereotipa - od čega nas "štite" opšta uvjerenja”.

11.05.2016.

Najava: Crnogorska kinematografija i ove godine na marketu Kanskog festivala

Najava: Crnogorska kinematografija i ove godine na marketu Kanskog festivala

Crnogorska kinematografija i potencijali u ovoj oblasti, od danas do 22. maja 2016. godine, biće predstavljeni na marketu 69. Međunarodnog filmskog festivala u Kanu, u okviru zajedničkog Paviljona zemalja Jugoistočne Evrope.

11.05.2016.

„A Sea of Words 2016“ - IX međunarodni literarni konkurs

Ministarstvo kulture, kao koordinator programa međunarodne Fondacije „Ana Lind“, u saradnji sa Fondacijom i Evropskim institutom za Mediteran iz Barselone, objavljuje IX konkurs za najbolju kratku priču Euro – Mediteranskog regiona pod nazivom “A Sea of Words”.

10.05.2016.

Održan okrugli sto o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama

Ministarstvo kulture je, u saradnji sa Misijom OSCE u Crnoj Gori, organizovalo Okrugli sto o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama. Okrugli sto je otvorio Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije Ministarstva kulture. Uvodna izlaganja imali su Dan Redford, zamjenik šefice Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Muhamed Gjokaj, predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, Miloš Lalević, predsjednik Radne grupe za izradu Nacrta zakona iz Ministarstva kulture i Aleksandar Kašumov, međunarodni ekspert za pristup informacijama i šef pravnog tima Programa za pristup informacijama iz Bugarske.

05.05.2016.

Poziv za obilježavanje Dana evropske baštine

Poziv za obilježavanje Dana evropske baštine

Ministarstvo kulture poziva sve nacionalne i lokalne institucije iz oblasti kulturne baštine da se u periodu od 26. do 30. septembra 2016. godine uključe u obilježavanje međunarodne inicijative Dani evropske baštine, pokrenute kroz saradnju Evropske komisije i Savjeta Evrope.

03.05.2016.

Čestitka Ministarstva kulture povodom 3.maja – Svjetskog dana slobode medija

Povodom 3. maja - Svjetskog dana slobode medija upućujemo iskrene čestitke svim poslenicima javne riječi.

29.04.2016.

Saopštenje: Ministar Goranović govorio na književnoj večeri posvećenoj Radovanu Zogoviću

Saopštenje: Ministar Goranović govorio na književnoj večeri posvećenoj Radovanu Zogoviću

Pavle Goranović, ministar kulture, govorio je sinoć na književnoj večeri posvećenoj crnogorskom pjesniku Radovanu Zogoviću, u Narodnoj biblioteci "Radosav Ljumović".