Manja slova Veća slova RSSMinistarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture


Vijesti

12.09.2013.

Ministar Mićunović govorio na otvaranju Kraljevog parka u Podgorici

Ministar Mićunović govorio na otvaranju Kraljevog parka u Podgorici Prof. Branislav Mićunović, ministar kulture govorio je juče na otvaranju Kraljevog parka u Podgorici. Park su svečano otvorili potpredsjednik Vlade Azerbejdžana Elčin Efendijev i gradonačelnik Podgorice dr Miomir Mugoša.

09.09.2013.

Telegram ministra Mićunovića porodici Radoslava Rotkovića

Povodom smrti akademika Radoslava Rotkovića, prof. Branislav Mićunović, ministar kulture, uputio je porodici telegram u kojem se navodi: „Smrt Radoslava Rotkovića predstavlja veliki gubitak za Vašu porodicu, crnogorsku istoriju i književnost, za naučnu, stručnu i laičku javnost koja se navikla već decenijama da Radoslav na svoj način - hrabro, temeljno i vizionarski argumentuje i saopšti svoje mišljenje koje se po pravilu podudaralo sa istinom i razvojem crnogorskog nacionalnog i identiteskog bića.

08.09.2013.

Čestitka ministra Mićunovića Miloradu Popoviću

Povodom dodjeljivanja nagrade „Meša Selimović“ Miloradu Popoviću, crnogorskom književniku, prof. Branislav Mićunović, ministar kulture, uputio je čestitku.

05.09.2013.

Saopštenje za studente

Saopštenje za studente

Ministarstvo kulture, u okviru Medijske biblioteke, svim zainteresovanim licima, prvenstveno studentima žurnalistike, ustupa na korišćenje, a po potrebi i u trajno vlasništvo, primjerke naučnih časopisa od javnog značaja kao što su "Medijski dijalozi", "Medijska kultura", "Medijska politika" i mnoge druge publicističke medijske jedinice normativnog i drugog žanra koje Ministarstvo sufinansira.

04.09.2013.

Ministar Mićunović otvorio 43. Ratkovićeve večeri poezije

Ministar Mićunović otvorio 43. Ratkovićeve večeri poezije

Prof. Branislav Mićunović, ministar kulture otvorio je sinoć u Bijelom Polju 43. Ratkovićeve večeri poezije, manifestaciju od posebnog značaja za kulturu Crne Gore.

03.09.2013.

European Film Promotion: Konkurs za učešće u programu Shooting Stars 2014

European Film Promotion: Konkurs za učešće u programu Shooting Stars 2014

Shodno statusu zemlje članice u European Film Promotion (EFP), Crna Gora pozvana je da nominuje kandidatata za učešće u programu Shooting stars, koji će biti realizovan tokom Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu 2014. godine.

30.08.2013.

Potpredsjednik Vlade dr Igor Lukšic, ministar kulture prof. Branislav Mićunovic i gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović razgovarali danas na Cetinju

Potpredsjednik Vlade dr Igor Lukšic, ministar kulture prof. Branislav Mićunovic i gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović razgovarali danas na Cetinju

Dr Igor Lukšić, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija, prof. Branislav Mićunović, ministar kulture i Aleksandar Bogdanović, gradonačelnik Prijestonice Cetinje, razgovarali su danas na Cetinju o brojnim projektima koje Vlada Crne Gore realizuje na Cetinju u saradnji sa Prijestonicom Cetinje, kao i o daljim planovima.

30.08.2013.

Konkurs: UNESCO Škola naučnog novinarstva Jugoistočne Evrope, 3 – 5. oktobar 2013, Beograd

UNESCO kancelarija u Veneciji objavila je konkurs za učešće na regionalnom interaktivnom kursu naučnog novinarstva Jugoistočne Evrope, koji će se održati u Beogradu, u Srbiji, od 3. do 5. oktobra 2013, paralelno sa Prvom regionalnom konferencijom o promociji nauke.

27.08.2013.

Film “As pik” crnogorski kandidat za Oskara

Selekciona komisija koju je Ministarstvo kulture obrazovalo radi kandidature crnogorskog filma za 86. nagradu Američke filmske akademije Oskar u kategoriji Najbolji strani film, zasijedala je juče na Cetinju.

25.08.2013.

Ministar Mićunović prisustvovao sahrani Mirka Kovača

Prof. Branislav Mićunović, ministar kulture, govorio je na komemoraciji Mirku Kovaču u Rovinju i prisustvovao njegovoj sahrani.