Manja slova Veća slova RSSmku

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

MKU

MKU

MKU

 MKU

Vijesti

12.03.2016.

Ministar Goranović u zvaničnoj posjeti Skoplju

Ministar Goranović u zvaničnoj posjeti Skoplju Pavle Goranović, ministar kulture, u okviru zvanične posjete Skoplju, sreo se danas s Đorđem Ivanovim, predsjednikom i Elizabetom Kančeskom-Milevskom, ministarkom kulture Republike Makedonije.

11.03.2016.

Telegram ministra Goranovića povodom smrti Dragana Nikolića

Povodom smrti Dragana Nikolića, jednog od najznačajnijih dramskih umjetnika u regionu, Pavle Goranović, ministar kulture, uputio je telegram saučešća u kojem se, između ostalog, navodi...

11.03.2016.

Ministar Goranović sjutra u zvaničnoj posjeti Republici Makedoniji

Pavle Goranović, ministar kulture boraviće sjutra u zvaničnoj posjeti Republici Makedoniji. Tom prilikom ministar Goranović će se sresti sa Đorđem Ivanovim, predjednikom Republike Makedonije i Elizabetom Kančeskom Milevskom, ministarkom kulture Republike Makedonije.

09.03.2016.

Kreativna Evropa – Kultura: Konkurs za sufinansiranje projekata književnog prevodilaštva u 2016. godini

Ministarstvo kulture obavještava da je, u okviru programa Kreativna Evropa, Evropska komisija objavila konkurs za sufinansiranje projekata književnog prevodilaštva u 2016. godini, u kategoriji dvogodišnjih projekata.

08.03.2016.

Poziv za učešće u Programu "Producers on the move"

Shodno članstvu Crne Gore u panevropskoj mreži European Film Promotion (EFP), Ministarstvo kulture objavljuje poziv za predselekciju jednog kandidata za učešće u programu Producers on the move. Namijenjen razvoju i afirmaciji evropskih producenata, program mreže biće realizovan tokom ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog festivala u Kanu...

07.03.2016.

Zajednička deklaracija ministara kulture Jugoistočne Evrope

Zajedničku deklaraciju ministara kulture Jugoistočne Evrope “Zaštita i održivo upravljanje kulturnom baštinom”, koju su ministri potpisali tokom sastanka Savjeta ministara kulture Jugoistočne Evrope...

07.03.2016.

Konkurs UNESCO za finansiranje projekata iz Fonda za kulturnu raznolikost

Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) objavila je sedmi konkurs za podnošenje zahtjeva za finansiranje projekata sredstvima iz Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (u daljem tekstu "IFCD"). Među mogućim korisnicima sredstava Fonda je i Crna Gora, kao članica Konvencije o zaštiti i promovisanju raznolikosti kulturnih izraza, u skladu sa kojom je Fond i osnovan.

04.03.2016.

Obavještenje: Donijete odluke po Javnom pozivu

Ministarstvo kulture je, na osnovu prijedloga Komisije za sprovođenje postupka po Javnom pozivu, donijelo Odluke o izboru realizatora koji ispunjavaju, kao i Odluke o odbijanju za one podnosioce zahtjeva koji ne ispunjavaju uslove Javnog poziva, koji je objavljen 31. januara 2016. godine.

03.03.2016.

OBAVJEŠTENJE: ODLAŽE SE POLAGANJE STRUČNOG ISPITA ZA VRŠENJE POSLOVA KONZERVATORSKE, MUZEJSKE I BIBLIOTEČKE DJELATNOSTI

Ministarstvo kulture obavještava kandidate da se odlaže polaganje stručnog ispita, shodno Pravilniku o vrsti i stepenu stručne spreme, programu i načinu polaganja stručnog ispita i stručnim zvanjima za vršenje poslova konzervatorske, muzejske, bibliotečke i arhivske djelatnosti.

03.03.2016.

POZIV: Izrada Programa razvoja kulture 2016-2020

Povodom izrade Programa razvoja kulture 2016-2020, Ministarstvo kulture, u skladu sa članom 8 stav 2 Zakona o kulturi, upućuje POZIV Naučnim i stručnim institucijama, strukovnim udruženjima, sindikatu kulture i drugim subjektima iz oblasti kulture da se uključe u izradu ovog dokumenta dostavljanjem prijedloga i sugestija na Nacrt ovog dokumenta koji je pripremilo Ministarstvo.