Manja slova Veća slova RSSMinistarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

MKU

Vijesti

15.06.2015.

Susret ministra Goranovića i ambasadorke SAD, Margaret Uehara

Susret ministra Goranovića i ambasadorke SAD, Margaret Uehara Pavle Goranović, ministar kulture razgovarao je danas sa Margaret Uehara, ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici. Ministar Goranović je upoznao ambasadorku Ueharu sa programom i prioritetima rada Ministarstva kulture i najznačajnijim aktivnostima koje se trenutno realizuju.

15.06.2015.

Najava: Ministar Goranović sjutra u radnoj posjeti Opštini Danilovgrad

Pavle Goranović, ministar kulture boraviće sjutra u radnoj posjeti Opštini Danilovgrad, gdje će razgovarati sa Branislavom Đuranovićem, predsjednikom Opštine.

13.06.2015.

Nastavlja se saradnja Ministarstva kulture i Opštine Nikšić

Nastavlja se saradnja Ministarstva kulture i Opštine Nikšić

Pavle Goranović, ministar kulure boravio je danas u radnoj posjeti Opštini Nikšić, gdje je razgovarao sa Veselinom Grbovićem, predsjednikom Opštine.

12.06.2015.

Podržan novi Zakon o kinematografiji

U okviru crnogorskog predsjedavanja Evropskom audiovizuelnom opservatorijom (EAO) u 2015. godini, juče je u Podgorici održana međunarodna radionica „Šeme finansiranja filmske industrije” – Evropski pregled, u organizaciji Agencije za elektronske medije, na kojoj se, između ostalog, govorilo o novom Zakonu o kinematografiji.

12.06.2015.

Rezultat konkursa Bijenale mladih umjetnika 2015 – Mediterranea XVII

Direkcija Bijenala mladih umjetnika Evrope i Mediterana (BJCEM) dostavila je Ministarstvu kulture rezultate ovogodišnjeg konkursa za učešće na međunarodnoj manifestaciji Mediterranea XVII – Bijenale mladih umjetnika.

11.06.2015.

Najava: Ministar Goranović sjutra u radnoj posjeti Opštini Nikšić

Pavle Goranović, ministar kulture boraviće sjutra u radnoj posjeti Opštini Nikšić, gdje će razgovarati sa Veselinom Grbovićem, predsjednikom Opštine Nikšić.

11.06.2015.

Najava: Koncert učenika muzičke škole „Savo Popović“ sa Cetinja

Najava: Koncert učenika muzičke škole „Savo Popović“ sa Cetinja

U Ministarstvu kulture će se u petak, 12. juna, u 18 sati, održati svečani koncert učenika muzičke škole „Savo Popović“ sa Cetinja.

05.06.2015.

Saopštenje žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade

Žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade na sjednici održanoj 5. juna 2015. godine, usvojio je sljedeću listu kandidata, koji ispunjavaju uslove predviđene Zakonom o državnim nagradama i Poslovnikom o radu Žirija:

05.06.2015.

Evropska komisija objavila rezultate konkursa za program Evropa za građane-Projekti civilnog društva

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizuelnu djelatnost i kulturu pri Evropskoj komisiji objavila je rezultate za program Evropa za građane, poglavlje 2 „Demokratski angažman i građansko učešće“ – Mjera 2.3 „Projekti civilnog društva“, na osnovu konkursa objavljenog u martu.

04.06.2015.

Ministar Goranović razgovarao sa Josipom Lekom, predsjednikom Sabora Republike Hrvatske

Ministar Goranović razgovarao sa Josipom Lekom, predsjednikom Sabora Republike Hrvatske

Pavle Goranović, ministar kulture razgovarao je danas sa Josipom Lekom, predsjednikom Sabora Republike Hrvatske. Na sastanku kojem je prisustvovala Nj. E. Ivana Sutlić-Perić, ambasadorka Republike Hrvatske u Crnoj Gori bilo je riječi o aktuelnim temama u bilateralnim odnosima dvije zemlje.