Manja slova Veća slova RSSMKU

mku

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

MKU 

Vijesti

21.04.2016.

Susret ministra Goranovića i saveznog ministra za kulturu, ustav i medije Republike Austrije Jozefa Ostermajera

Susret ministra Goranovića i saveznog ministra za kulturu, ustav i medije Republike Austrije Jozefa Ostermajera U okviru zvanične posjete Beču, Pavle Goranović, ministar kulture, sastao se sa Jozefom Ostermajerom, saveznim ministrom za kulturu, ustav i medije Republike Austrije.

20.04.2016.

Odluka o sufinansiranju programa i projekata od značaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva u 2016. godini

Na osnovu člana 77 Zakona o kulturi (“Sl.list CG” br. 49/08, 16/11 i 38/12), u cilju podsticaja i podrške razvoju kulture sufinansiranjem projekata iz oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, putem javnog konkursa i na osnovu predloga stručnih komisija koje su vrednovale dostavljene projekte, Ministarstvo kulture donosi Odluku o sufinansiranju programa i projekata od značaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva u 2016. godini

20.04.2016.

Otvorena izložba “Branitelji Lovćena” u Ministarstvu kulture

Otvorena izložba “Branitelji Lovćena” u Ministarstvu kulture

Izložba fotografija i dokumenata „Branitelji Lovćena“, koju je, u saradnji sa Aleksandrom Berkuljanom, priredio Državni arhiv Crne Gore, otvorena je juče u Ministarstvu kulture.

20.04.2016.

U četvrtak potpisivanje ugovora o sufinansiranju programa i projekata iz oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva u 2016. godini

U Ministarstvu kulture se u četvrtak, 21. aprila 2016. godine u 14 sati organizuje svečanost povodom potpisivanja ugovora o sufinansiranju programa i projekata od značaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva u 2016. godini.

20.04.2016.

Ministar Goranović u zvaničnoj posjeti Austriji

Pavle Goranović, ministar kulture, boraviće 21. aprila 2016. godine u zvaničnoj posjeti Republici Austriji, gdje će se sresti sa Džozefom Ostermajerom, saveznim ministrom za kulturu, ustav i medije Republike Austrije.

19.04.2016.

Generalna direktorica Milić govorila na otvaranju izložbe „Osmanlijski sultani“

Generalna direktorica Milić govorila na otvaranju izložbe „Osmanlijski sultani“

Dragica Milić, generalna direktorka Direktorata za kulturno-umjetičko stvaralaštvo u Ministarstvu kulture, otvorila je izložbu „Osmanlijski sultani“ istaknutog turskog umjetnika Ismaila Ađara. Izložba je otvorena sinoć, u Dvorcu Petrovića na Kruševcu.

18.04.2016.

Konkurs za sufinansiranje projekata Fonda za saradnju Centralno-evropske inicijative (CEI)

Ministarstvo kulture obavještava da je Centralno-evropska incijativa - CEI, čija je država članica i Crna Gora, objavila poziv za dostavljanja projekata koji će biti finansirani iz Fonda CEI za saradnju u oblasti mobilnosti i povezivanja.

18.04.2016.

Izložba “Branitelji Lovćena” u Ministarstvu kulture

U Ministarstvu kulture će, u utorak 19. aprila u 18 sati, biti otvorena izložba fotografija i dokumenata „Branitelji Lovćena“, koju je priredio Državni arhiv Crne Gore u saradnji sa Aleksandrom Berkuljanom.

14.04.2016.

Ministar Goranović otvorio XV Međunarodni muzički festival A Tempo

Ministar Goranović otvorio XV Međunarodni muzički festival A Tempo

Pavle Goranović, ministar kulture sinoć je, u Crnogorskom narodnom pozorištu, otvorio XV Međunarodni muzički festival A Tempo.

13.04.2016.

Susret ministra Goranovića i ambasadora Poše na Cetinju

Susret ministra Goranovića i ambasadora Poše na Cetinju

Pavle Goranovć, ministar kulture, razgovarao je na Cetinju s Nj.E. Kristijanom Pošom, ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori.