Manja slova Veća slova RSSMinistarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

MKU


Vijesti

03.03.2014.

UNESCO konkurs za finansiranje projekata u okviru Programa participacije 2014 – 2015.

Na osnovu Rezolucije 37 C/72, usvojene na 37. Generalnoj konferenciji UNESCO, Nacionalna komisija za UNESCO objavljuje Poziv za prijavu projekata u okviru UNESCO Programa participacije za 2014-2015. godinu

28.02.2014.

Ministar Mićunović i predsjednik Opštine Nikšić Grbović otvoriće u ponedjeljak izložbe ,,Portret kralja Nikole" i ,,Djela kralja Nikole’’

U galeriji Nikola I u Nikšiću, u ponedjeljak, 3. marta, sa početkom u 19 sati otvaraju se izložbe ,,Portret kralja Nikole" Narodnog muzeja Crne Gore i Centra za kulturu Nikšić i ,,Djela kralja Nikole I- Nikola I- gospodar i pjesnik" Nacionalne biblioteke Crne Gore ,,Đurđe Crnojević" i Centra za kulturu Nikšić, čime zvanično počinje Program podrške razvoju kulture u Nikšiću.

27.02.2014.

Održana press konferencija povodom početka realizacije Programa Nikšić

Održana press konferencija povodom početka realizacije Programa Nikšić

Povodom početka realizacije Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću 26. februara u 10 sati u Gradskoj kući u Nikšiću održana je konferencija za štampu na kojoj je predstavljen program koji će biti realizovan tokom marta.

26.02.2014.

Druga sjednica upravnog odbora projekta "arTVision – A Live Art Channel" u Tirani

Druga sjednica Upravnog Odbora projekta "arTVision – A Live Art Channel" koji se realizuje iz programa prekogranične saradnje CBC IPA Adriatico 2007-2013. održaće se 27. i 28. februara u Tirani u organizaciji Ministarstva kulture Albanije.

25.02.2014.

Konkurs UNESCO-a za finansiranje projekata iz Fonda za kulturnu raznolikost

Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) objavila je peti konkurs za podnošenje zahtjeva za finansiranje projekata sredstvima iz Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (u daljem tekstu "IFCD"). Među mogućim korisnicima sredstava Fonda je i Crna Gora, kao članica Konvencije o zaštiti i promovisanju raznolikosti kulturnih izraza u skladu sa kojom je Fond i osnovan.

25.02.2014.

Press konferencija povodom početka realizacije Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću

Povodom početka realizacije Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću i repertoara pripremljenog za mart, u srijedu, 26.2.2014. godine, održaće se press konferencija u 10 sati u Gradskoj kući (Gradski park) u Nikšiću.

24.02.2014.

Odluka o izboru najboljeg istraživačkog priloga objavljenog u medijima u 2013. godini na temu "Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori"

Na osnovu Strategije za poboljšanje položaja Roma i Egipćana u Crnoj Gori 2012-2016, shodno obavezi medijske prezentacije "Dekade Roma 2005-2015", Ministarstvo kulture je na osnovu predloga stručne komisije koja je vrednovala projekte dostavljene na javni konkurs donijelo Odluku o izboru najboljeg istraživačkog priloga objavljenog u medijima u 2013. godini na temu "Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori".

18.02.2014.

U Ministarstvu kulture danas održana radionica o preliminarnim istraživanjima Ljubljanski proces – rehabilitacija naše zajedničke baštine Cetinje

U Ministarstvu kulture danas održana radionica o preliminarnim istraživanjima Ljubljanski proces – rehabilitacija naše zajedničke baštine Cetinje

Radionica o preliminarnim istraživanjima na kulturnim dobrima u Jugoistočnoj Evropi održana je danas na Cetinju, u organizaciji Ministarstva kulture i Sekretarijata Radne grupe za kulturu i društvo Savjeta za regionalnu saradnju.

18.02.2014.

Konkurs za stipendiranje rezidentnih boravaka namijenjen književnicima

Ministarstvo kulture informiše da je Centralna evropska incijativa (CEI) u saradnji sa Udruženjem slovenačkih pisaca objavila konkurs za stipendiranje rezidencijalnih boravaka namijenjenih književnicima, u okviru koga će biti obezbijeđen grant u iznosu od 5.000 EUR za tromjesečni boravak u jednoj od zemalja članica CEI po izboru kandidata.

17.02.2014.

Kreativna Evropa - Potprogram Kultura: Poziv na podnošenje prijava

Na osnovu odluke Evropske komisije od 1. februara 2014, crnogorski kulturni sektor može učestvovati u novom programu Kreativna Evropa – potprogram Kultura. Program Kreativna Evropa objedinjava dosadašnje programe Kultura 2007-2013, MEDIA PROGRAM I MEDIA MUNDUS.