Manja slova Veća slova RSSMinistarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

MKU


Vijesti

13.03.2014.

Crnogorska tradicionalna muzika u savremenoj obradi

Crnogorska tradicionalna muzika u savremenoj obradi U Ministarstvu kulture će se u petak, 14. marta u 19 sati, održati koncert iz domena muzičke baštine naslovljen Crnogorska tradicionalna muzika u savremenoj obradi.

13.03.2014.

Konkurs UNESCO-a za finansiranje projekata iz Međunarodnog fonda za promociju kulture (IFPC)

Sredstva Međunarodnog fonda za promociju kulture su namijenjena projektima koji promovišu: - kulturu kao izvor saznanja, vrijednosti i identita, - značaj kulture kao faktora održivog razvoja, - umjetničko stvaralaštvo u svim oblicima, poštujući slobodu izražavanja, - međunarodnu i regionalnu kulturnu saradnju.

11.03.2014.

Rutović učestvovao na regionalnoj konferenciji „Pokazatelji nezavisnosti regulatornih tijela u oblasti medija“

Rutović učestvovao na regionalnoj konferenciji „Pokazatelji nezavisnosti regulatornih tijela u oblasti medija“

Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije i Miloš Lalević, savjetnik za evropske integracije u oblasti medija, učestvovali su na regionalnoj konferenciji, koja je 6. i 7. marta održana u Tirani.

10.03.2014.

Prezentacija projekta ARTVISION u Tirani

Prezentacija projekta ARTVISION u Tirani

U Tirani je nedavno održan drugi sastanak deset partnera Upravnog odbora projekta ArTVision – a.live.art.channel. Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva kulture i Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, koji su partneri u projektu, kao i predstavnici partnerskih institucija iz Italije, Hrvatske i Albanije.

06.03.2014.

Rutović učestvuje na regionalnoj konferenciji „Pokazatelji nezavisnosti regulatornih tijela u oblasti medija“

Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije i Miloš Lalević, savjetnik za evropske integracije u oblasti medija, učestvuju, na poziv Savjeta Evrope, na regionalnoj konferenciji „Pokazatelji nezavisnosti regulatornih tijela u oblasti medija“, koja se 6. i 7.marta održava u Tirani.

05.03.2014.

NAJAVA: Prezentacija Prijedloga strategije razvoja informacijske i medijske pismenosti kroz mrežu biblioteka

Nacionalna biblioteka "Đurđe Crnojević", uz podršku Nacionalne komisije za UNESCO, predstaviće u četvrtak, 6. marta 2014. godine, u 12 sati, u Ministarstvu kulture Prijedlog strategije razvoja informacijske i medijske pismenosti kroz mrežu biblioteka.

04.03.2014.

Ministar Mićunović i predsjednik Opštine Nikšić Grbović otvorili izložbe ,,Portret kralja Nikole" i ,,Djela kralja Nikole’’

Ministar Mićunović i predsjednik Opštine Nikšić Grbović otvorili izložbe ,,Portret kralja Nikole" i ,,Djela kralja Nikole’’

Prof. Branislav Mićunović, ministar kulture i Veselin Grbović, predsjednik Opštine Nikšić sinoć su u galeriji Nikola I u Nikšiću otvorili izložbe ,,Portret kralja Nikole" Narodnog muzeja Crne Gore i Centra za kulturu Nikšić i ,,Djela kralja Nikole I- Nikola I- gospodar i pjesnik" Nacionalne biblioteke Crne Gore ,,Đurđe Crnojević" i Centra za kulturu Nikšić.

03.03.2014.

UNESCO konkurs za finansiranje projekata u okviru Programa participacije 2014 – 2015.

Na osnovu Rezolucije 37 C/72, usvojene na 37. Generalnoj konferenciji UNESCO, Nacionalna komisija za UNESCO objavljuje Poziv za prijavu projekata u okviru UNESCO Programa participacije za 2014-2015. godinu

28.02.2014.

Ministar Mićunović i predsjednik Opštine Nikšić Grbović otvoriće u ponedjeljak izložbe ,,Portret kralja Nikole" i ,,Djela kralja Nikole’’

U galeriji Nikola I u Nikšiću, u ponedjeljak, 3. marta, sa početkom u 19 sati otvaraju se izložbe ,,Portret kralja Nikole" Narodnog muzeja Crne Gore i Centra za kulturu Nikšić i ,,Djela kralja Nikole I- Nikola I- gospodar i pjesnik" Nacionalne biblioteke Crne Gore ,,Đurđe Crnojević" i Centra za kulturu Nikšić, čime zvanično počinje Program podrške razvoju kulture u Nikšiću.

27.02.2014.

Održana press konferencija povodom početka realizacije Programa Nikšić

Održana press konferencija povodom početka realizacije Programa Nikšić

Povodom početka realizacije Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću 26. februara u 10 sati u Gradskoj kući u Nikšiću održana je konferencija za štampu na kojoj je predstavljen program koji će biti realizovan tokom marta.