Manja slova Veća slova RSSMinistarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

MKU


Vijesti

24.02.2014.

Odluka o izboru najboljeg istraživačkog priloga objavljenog u medijima u 2013. godini na temu "Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori"

Na osnovu Strategije za poboljšanje položaja Roma i Egipćana u Crnoj Gori 2012-2016, shodno obavezi medijske prezentacije "Dekade Roma 2005-2015", Ministarstvo kulture je na osnovu predloga stručne komisije koja je vrednovala projekte dostavljene na javni konkurs donijelo Odluku o izboru najboljeg istraživačkog priloga objavljenog u medijima u 2013. godini na temu "Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori".

18.02.2014.

U Ministarstvu kulture danas održana radionica o preliminarnim istraživanjima Ljubljanski proces – rehabilitacija naše zajedničke baštine Cetinje

U Ministarstvu kulture danas održana radionica o preliminarnim istraživanjima Ljubljanski proces – rehabilitacija naše zajedničke baštine Cetinje

Radionica o preliminarnim istraživanjima na kulturnim dobrima u Jugoistočnoj Evropi održana je danas na Cetinju, u organizaciji Ministarstva kulture i Sekretarijata Radne grupe za kulturu i društvo Savjeta za regionalnu saradnju.

18.02.2014.

Konkurs za stipendiranje rezidentnih boravaka namijenjen književnicima

Ministarstvo kulture informiše da je Centralna evropska incijativa (CEI) u saradnji sa Udruženjem slovenačkih pisaca objavila konkurs za stipendiranje rezidencijalnih boravaka namijenjenih književnicima, u okviru koga će biti obezbijeđen grant u iznosu od 5.000 EUR za tromjesečni boravak u jednoj od zemalja članica CEI po izboru kandidata.

17.02.2014.

Kreativna Evropa - Potprogram Kultura: Poziv na podnošenje prijava

Na osnovu odluke Evropske komisije od 1. februara 2014, crnogorski kulturni sektor može učestvovati u novom programu Kreativna Evropa – potprogram Kultura. Program Kreativna Evropa objedinjava dosadašnje programe Kultura 2007-2013, MEDIA PROGRAM I MEDIA MUNDUS.

17.02.2014.

Radionica o preliminarnim istraživanjima Ljubljanski proces – rehabilitacija naše zajedničke baštine Cetinje, 18. februar 2014. Ministarstvo kulture Crne Gore

Radionica o preliminarnim istraživanjima  Ljubljanski proces – rehabilitacija naše zajedničke baštine  Cetinje, 18. februar 2014.  Ministarstvo kulture Crne Gore

Ministarstvo kulture Crne Gore u saradnji sa Sekretarijatom Radne grupe za kulturu i društvo Savjeta za regionalnu saradnju organizuje jednodnevnu Radionicu na temu preliminarnih istraživanja sprovedenih u pet zemalja Jugoistočne Evrope, u okviru regionalnog projekta koji je finansiran iz sredstava Evropske Unije kroz grant namijenjen održivoj rehabilitaciji kulturne baštine Zapadnog Balkana. Radionica će se održati 18. februara 2014. godine na Cetinju u Ministarstvu kulture.

14.02.2014.

Potpisani ugovori o sufinansiranju programa i projekata iz oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva u 2014. godini

Potpisani  ugovori o sufinansiranju programa i projekata iz oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva u 2014. godini

Danas je u Ministarstvu kulture organizovana svečanost povodom potpisivanja ugovora o sufinansiranju programa i projekata od značaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva u 2014. godini.

13.02.2014.

Čestitka prof. Branislava Mićunovića, ministra kulture, povodom 13.februara - Svjetskog dana radija

Povodom13. februara- Svjetskog dana radija, prof. Branislav Micunović, ministar kulture, uputio je čestitku svim poslenicima radijske medijske djelatnosti u Crnoj Gori u kojoj se, između ostalog, navodi: ,,Puštanjem u etar radio signala sa Volujice, prvi elektronski medij masovne komunikacije, već 110. godina ima nezamjenjivu ulogu u difuziji informativnih, obrazovnih, kulturnih i umjetničkih sadržaja u Crnoj Gori.

13.02.2014.

Reagovanje Dragice Milić, generalne direktorke Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo povodom saopštenja Udruženja izdavača i knjižara Crne Gore na Odluku o sufinansiranju programa i projekata od značaja za ostvarivanje javnog interesa u kulturi

Nejasno je čemu gospodin Uljarević prigovara. Na konkursu Ministarstva kulture u oblasti “književnost i književno prevođenje” nije sufinansirano ni jedno udruženje, jer, shodno aktuelnom Zakonu o nevladinim organizacijama, koji je na snazi već tri godine, udruženja pripadaju nevladinom sektoru i nemaju pravo učešća.

12.02.2014.

U Podgorici održan sastanak Crnogorske mreže Fondacije “Ana Lind”

U Podgorici održan sastanak Crnogorske mreže Fondacije “Ana Lind”

Danas je u Perjaničkom domu, Centar savremene umjetnosti u Podgorici, održan sastanak članova Crnogorske mreže Fondacije “Ana Lind”.

12.02.2014.

Najava: U petak potpisivanje ugovora o sufinansiranju programa i projekata iz oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva u 2014. godini

U Ministarstvu kulture se u petak, 14. februara 2014. godine u 11 sati organizuje svečanost povodom potpisivanja ugovora o sufinansiranju programa i projekata od značaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva u 2014. godini.