Manja slova Veća slova RSSMinistarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture


Vijesti

19.11.2013.

II Montenegro Film Forum u Ministarstvu kulture

II Montenegro Film Forum u Ministarstvu kulture Drugi Montenegro Film Forum danas je održan u Ministarstvu kulture Crne Gore na Cetinju, u organizaciji Producentske kuće Artikulacija, NVO Montenegro Film Forum i FFHN-Montenegro Film Festival u Herceg Novom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore.

18.11.2013.

Počeo II Montenegro Film Forum

Počeo II Montenegro Film Forum

II Montenegro Film Forum (MFF), počeo je danas i trajaće do srijede, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, a u organizaciji producentske kuće Artikulacija, NVO Montenegro Film Forum i Hecegnovskog filmskog festivala-Montenegro film festivala.

18.11.2013.

Ministar Mićunović razgovarao sa francuskom ambasadorkom Brimo

Ministar Mićunović razgovarao sa francuskom ambasadorkom Brimo

Prof. Branislav Mićunović razgovarao je danas na Cetinju sa Veronik Brimo, novoimenovanom izvanrednom i opunomoćenom ambasadorkom Republike Francuske u Crnoj Gori, o nastavku uspješne saradnje u oblasti kulture između Crne Gore i Francuske.

18.11.2013.

Rutović učestvovao na simpozijumu ,,Mediji i javnost" u Dubrovniku

Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture učestvovao je na Međunarodnom interdisciplinarnom simpozijumu Filozofija medija "Mediji i javnost" gdje je održao je predavanje na temu "Spektakl pseudovrijednosti- medijski monolog i kritička javnost".

15.11.2013.

Održan okrugli sto o Nacrtu zakona o kinematografiji

Održan okrugli sto o Nacrtu zakona o kinematografiji

U skladu sa programom javne rasprave o Nacrtu zakona o kinematografiji, danas je u Ministarstvu kulture održan Okrugli sto. Pozdravljajući prisutne, Dragica Milić, pomoćnik ministra kulture, upoznala je učesnike Okruglog stola sa rješenjima Nacrta zakona, koji posebno apostrofira stvaranje uslova za otvaranje Filmskog centra, uspostavljanje stabilnih izvora prihoda i poreskih olakšica za inostrane producente koji bi snimali u Crnoj Gori.

14.11.2013.

Ministru Mićunoviću uručena Medalja Sv. Tripuna

Ministru Mićunoviću uručena Medalja Sv. Tripuna

U Biskupskom ordinarijatu Kotor danas je biskup kotorski monsinjor Ilija Janjić uručio Medalju Sv. Tripuna prof. Branislavu Mićunoviću, ministru kulture za dugogodišnju saradnju u oblasti kulture i za aktivnu ulogu u promovisanju ekumenskog dijaloga.

14.11.2013.

Rutović učestvuje na simpozijumu ,,Mediji i javnost" u Dubrovniku

Na poziv Hrvatskog Centra za filozofiju medija Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije Ministarstva kulture, učestvovaće od 15. do 17. novembra na Međunarodnom interdisciplinarnom simpozijumu Filozofija medija "Mediji i javnost" .

13.11.2013.

Ministru Mićunoviću medalja svetog Tripuna

Kotorski biskup mons. Ilija Janjić uručiče u četvrtak, 14. novembra u 16 sati medalju Sv. Tripuna prof. Branislavu Mićunoviću, ministru kulture, u Kotorskoj biskupiji.

12.11.2013.

Ministar Mićunović govorio na otvaranju konferencije o medijima na Zapadnom Balkanu ,,Riječ, slika i neprijatelj``

Vlada Crne Gore je jasno opredijeljena ka evropskim integracijama, što potvrđuje naš uspjeh na putu ka članstvu u Evropskoj Uniji. Na tom putu, prirodno je da mediji u društvu igraju važnu i nezamjenjivu ulogu u promociji vrijednosti i zakona, čije se poštovanje i primjena zahtijeva od svake zemlje članice.

12.11.2013.

Najava: Okrugli sto o Nacrtu zakona o kinematografiji

Ministarstvo kulture, u skladu sa programom Javne rasprave o Nacrtu zakona o kinematografiji, organizuje Okrugli sto – raspravu, 15. novembra 2013. godine (petak), u sali Ministarstva kulture na Cetinju, ulica Njegoševa, u 12 sati.