Manja slova Veća slova RSSMinistarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

MKU


Vijesti

24.03.2014.

Konkurs za učešće u programu Producers on the move

Konkurs za učešće u programu Producers on the move Na osnovu poziva koji je European Film Promotion (EFP) dostavio Ministarstvu kulture 20. marta 2014. godine, obavještavamo zainteresovane filmske producente iz Crne Gore da se mogu prijaviti na konkurs za učešće u programskom segmentu Networking - Producers on the move.

14.03.2014.

Telegram ministra Mićunovića povodom smrti akademika Božidara Nikolića

Povodom smrti Božidara Nikolića, predsjednika Dukljanske akademije nauka i umjetnosti i profesora emeritusa Univerziteta Crne Gore, prof. Branislav Mićunović, ministar kulture, uputio je telegram porodici Nikolić, Dukljanskoj akademiji nauka i umjetnosti i Univerizetu Crne Gore u kojem se, između ostalog, kaže:

13.03.2014.

Crnogorska tradicionalna muzika u savremenoj obradi

Crnogorska tradicionalna muzika u savremenoj obradi

U Ministarstvu kulture će se u petak, 14. marta u 19 sati, održati koncert iz domena muzičke baštine naslovljen Crnogorska tradicionalna muzika u savremenoj obradi.

13.03.2014.

Konkurs UNESCO-a za finansiranje projekata iz Međunarodnog fonda za promociju kulture (IFPC)

Sredstva Međunarodnog fonda za promociju kulture su namijenjena projektima koji promovišu: - kulturu kao izvor saznanja, vrijednosti i identita, - značaj kulture kao faktora održivog razvoja, - umjetničko stvaralaštvo u svim oblicima, poštujući slobodu izražavanja, - međunarodnu i regionalnu kulturnu saradnju.

11.03.2014.

Rutović učestvovao na regionalnoj konferenciji „Pokazatelji nezavisnosti regulatornih tijela u oblasti medija“

Rutović učestvovao na regionalnoj konferenciji „Pokazatelji nezavisnosti regulatornih tijela u oblasti medija“

Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije i Miloš Lalević, savjetnik za evropske integracije u oblasti medija, učestvovali su na regionalnoj konferenciji, koja je 6. i 7. marta održana u Tirani.

10.03.2014.

Prezentacija projekta ARTVISION u Tirani

Prezentacija projekta ARTVISION u Tirani

U Tirani je nedavno održan drugi sastanak deset partnera Upravnog odbora projekta ArTVision – a.live.art.channel. Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva kulture i Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, koji su partneri u projektu, kao i predstavnici partnerskih institucija iz Italije, Hrvatske i Albanije.

06.03.2014.

Rutović učestvuje na regionalnoj konferenciji „Pokazatelji nezavisnosti regulatornih tijela u oblasti medija“

Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije i Miloš Lalević, savjetnik za evropske integracije u oblasti medija, učestvuju, na poziv Savjeta Evrope, na regionalnoj konferenciji „Pokazatelji nezavisnosti regulatornih tijela u oblasti medija“, koja se 6. i 7.marta održava u Tirani.

05.03.2014.

NAJAVA: Prezentacija Prijedloga strategije razvoja informacijske i medijske pismenosti kroz mrežu biblioteka

Nacionalna biblioteka "Đurđe Crnojević", uz podršku Nacionalne komisije za UNESCO, predstaviće u četvrtak, 6. marta 2014. godine, u 12 sati, u Ministarstvu kulture Prijedlog strategije razvoja informacijske i medijske pismenosti kroz mrežu biblioteka.

04.03.2014.

Ministar Mićunović i predsjednik Opštine Nikšić Grbović otvorili izložbe ,,Portret kralja Nikole" i ,,Djela kralja Nikole’’

Ministar Mićunović i predsjednik Opštine Nikšić Grbović otvorili izložbe ,,Portret kralja Nikole" i ,,Djela kralja Nikole’’

Prof. Branislav Mićunović, ministar kulture i Veselin Grbović, predsjednik Opštine Nikšić sinoć su u galeriji Nikola I u Nikšiću otvorili izložbe ,,Portret kralja Nikole" Narodnog muzeja Crne Gore i Centra za kulturu Nikšić i ,,Djela kralja Nikole I- Nikola I- gospodar i pjesnik" Nacionalne biblioteke Crne Gore ,,Đurđe Crnojević" i Centra za kulturu Nikšić.

03.03.2014.

UNESCO konkurs za finansiranje projekata u okviru Programa participacije 2014 – 2015.

Na osnovu Rezolucije 37 C/72, usvojene na 37. Generalnoj konferenciji UNESCO, Nacionalna komisija za UNESCO objavljuje Poziv za prijavu projekata u okviru UNESCO Programa participacije za 2014-2015. godinu