Manja slova Veća slova RSSMinistarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

MKU


Vijesti

06.05.2014.

Počela realizacija majskog repertoara u Nikšiću

Počela realizacija majskog repertoara u Nikšiću U ponedjeljak, 5.5.2014. godine, u "Gradskoj kući" u Nikšiću održana je press konferencija na kojoj je predstavljen repertoar za maj kojim je predviđeno 29 programa i to: 4 izložbe, 9 filmskih projekcija, 4 koncerta, 3 autorske večeri, 5 pozorišnih predstava, te 3 gostovanja predstave “Nobelovci” u drugim gradovima Crne Gore, kao i jedna promocija edicije knjiga.

02.05.2014.

Čestitka ministra Mićunovića povodom Svjetskog dana slobode medija

Prof. Branislav Mićunović, ministar kulture uputio je čestitku povodom Svjetskog dana slobode medija, u kojoj se navodi: “Znajući da slobodni i profesionalni mediji omogućavaju otvorenu debatu o pitanjima od najšireg javnog interesa, očekivano je da svi segmenti društva kontinuirano preduzimaju aktivnosti neophodne za unapređenje ostvarivanja slobode izražavanja i informisanja kao osnovnog ljudskog prava..."

30.04.2014.

Ministar Mićunović otvorio UNICEF regionalnu konferenciju

Ministar Mićunović otvorio UNICEF regionalnu konferenciju

Prof. Branislav Mićunović, ministar kulture govorio je juče na otvaranju regionalne konferencije „Komunicirati sa djecom“, koju su organizovala predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

29.04.2014.

UNESCO Međunarodni dan džeza - 30. april

UNESCO Međunarodni dan džeza - 30. april

Nacionalna komisija za UNESCO i ove godine obilježava Međunarodni dan džeza, koji je ustanovio UNESCO 2011. godine. Poštovaoci džeza imaće priliku da prisustvuju džez koncertu Sanje Raičković i benda 30. aprila u 20 sati u Atrium klubu u Nikšiću, koji ove godine organizujemo u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, koji realizuje Ministarstvo kulture.

28.04.2014.

Najava: Ministar Mićunović govori na otvaranju UNICEF regionalne konferencije

Prof. Branislav Mićunović, ministar kulture, Džon Bad, šef komunikacija UNICEF-a za Jugoistočnu Evropu i Zajednicu nezavisnih država i Antonije Pušić - Rambo Amadeus, ambasador dobre volje UNICEF-a Crne Gore otvoriće u utorak 29. aprila u 9 sati regionalnu konferenciju „Kako komunicirati sa djecom“ u hotelu „Splendid“, u Bečićima.

25.04.2014.

U Nikšiću otvaranje izložbe posvećene Vitomiru Vitu Nikoliću

Povodom obilježavanja 80 godina od rođenja i 20 godina od smrti Vitomira Vita Nikolića, Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije otvoriće 27. aprila 2014. godine, u 11 sati, u Galeriji A u Nikšiću izložbu spomen zbirke znamenitog crnogorskog književnika u postavci autora, publiciste Maksima Vujačića.

25.04.2014.

Održan pres povodom učešća Vladimir Maraš & banD‐a na Gala džez koncertu u Njujorku

Održan pres povodom učešća Vladimir Maraš & banD‐a na Gala džez koncertu u Njujorku

Danas je u Ministarstvu kulture održan pres povodom nastupa Vladimir Maraš & banD‐a na velikom džez koncertu “Made in New York Jazz Festival”, koji se održava 3.maja 2014. godine u “Tribeca Performing Arts Center” u Njujorku.

25.04.2014.

Najava: Festival kinematografije Jugoistočne Evrope „See a Paris“

IV Festival kinematografije Jugoistočne Evrope „See a Paris“ biće održan od 27-30. aprila 2014. godine u Parizu. Na Festivalu će biti prikazana bogata selekcija dugometražnih i kratkih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, uz referentan prateći program.

24.04.2014.

Sjutra u Ministarstvu kulture pres povodom učešća Vladimir Maraš & banD‐a na Gala džez koncertu u Njujorku

Sjutra u Ministarstvu kulture pres povodom učešća Vladimir Maraš & banD‐a na Gala džez koncertu  u Njujorku

Ministartvo kulture u petak, 25. aprila, u 12 sati organizuje pres, povodom nastupa Vladimir Maraš & banD‐a na Gala džez koncertu “Made in New York Jazz Festival”, koji će se održati 3. maja 2014. godine u “Tribeca Performing Arts Center” u Njujorku.

23.04.2014.

Otvorena izložba “Crna Gora – zemlja mojih snova”

Otvorena izložba “Crna Gora – zemlja mojih snova”

U Ministarstvu kulture je večeras otvorena izložba kineskih umjetnika “Crna Gora – zemlja mojih snova”, koju su otvorili prof. Branislav Mićunović, ministar kulture i NJ. E. Ži Žaolin, ambasador Narodne Republike Kine u Crnoj Gori.