Manja slova Veća slova RSSMinistarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

MKU


Vijesti

19.06.2014.

Održana specijalna projekcija filma “Priča o Jeli koja je postala kraljica”

Održana specijalna projekcija filma “Priča o Jeli koja je postala kraljica” Specijalna projekcija dokumentarnog filma “Priča o Jeli koja je postala kraljica” („Storia di Jela divenuta Regina“), italijanskog reditelja Franka B. Tavijanija, održana je sinoć u Kraljevskom pozorištu Zetski dom. Film o princezi Jeleni Petrović Njegoš, koja je postala kraljica Italije Savojska, nastao je u saradnji producentske kuće Tierrepi iz Rima i Ministarstva kulture Crne Gore.

16.06.2014.

Specijalna projekcija filma "Priča o Jeli koja je postala kraljica"

Specijalna projekcija filma "Priča o Jeli koja je postala kraljica"

U srijedu 18. juna, u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju, u 20 sati, biće upriličena specijalna projekcija dokumentarnog filma “Priča o Jeli koja je postala kraljica” („Storia di Jela divenuta Regina“), italijanskog reditelja Franka B. Tavijanija.

09.06.2014.

U Bariju predstavljen projekat “ArTVision”

U Bariju predstavljen projekat “ArTVision”

U četvrtak, 5. juna u Bariju, Italija, održana je do sada najveća prezentacija projekta “ArTVision – a.live.art.channel”, koji je podržan od strane Adriatic IPA CBC programa 2007-2013, a u kojem participira Ministarstvo kulture sa partnerima iz Italije, Albanije i Hrvatske.

09.06.2014.

Euro Med nagrada za dijalog 2014.

Euro Med nagrada za dijalog 2014.

Ministarstvo kulture kao koordinator programa međunarodne Fondacije „Ana Lind“ za Crnu Goru, obavještava javnost da je objavljen konkurs za Euro - Med nagradu za dijalog među kulturama.

07.06.2014.

Obraćanje ministra Mićunovića i ambasadora Grčke Fotopoulosa na festivalu „Odakle zovem“

Obraćanje ministra Mićunovića i ambasadora Grčke Fotopoulosa na festivalu „Odakle zovem“

Danas je u Ministarstvu kulture, u okviru festivala “Odakle zovem” prikazan dokumentarni film “Raw Material” nagrađivanog grčkog autora Hristosa Karakepelisa. Poslije projekcije filma autor je održao predavanje na temu dokumentarnog filma, a priključili su mu se i crnogorski autori.

06.06.2014.

Susret ministra Mićunovića i grčkog ambasadora Fotopulosa sa učesnicima Festivala ‘’Odakle zovem’’

Projekcija dokumentarnog filma ``Raw material`` grčkog reditelja Hristosa Karakepelisa održaće se u subotu, 7. juna u 11 sati u Ministarstvu kulture.

06.06.2014.

O B A V J E Š T E NJ E

U skladu sa članom 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija ("Sl.list CG", broj 7/12), Ministarstvo kulture objavilo je 27.05.2014.godine Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje člana u sastav Savjeta za upravljanje područjem Kotora. Poziv je objavljen na internet stranici Ministarstva kulture i portalu e-Uprave.

04.06.2014.

Rutović na Međunarodnoj naučnoj konferenciji "Medijska pismenost u digitalnom dobu - kulturna, ekonomska i politička perspektiva" u Zagrebu

Na poziv Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Odjela za komunikologiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, mr Željko Rutović , generalni direktor Direktorata za medije, učestvovaće na međunarodnoj naučnoj konferenciji "Medijska pismenost u digitalnom dobu -kulturna, ekonomska i politička perspektiva" koja se održava 5. i 6. juna u Zagrebu.

04.06.2014.

Predstavljanje projekta “ArTVision” u Bariju

Predstavljanje projekta “ArTVision” u Bariju

U četvrtak, 5. juna u Bariju, Italija, će se održati prezentacija projekta “ArTVision – a.live.art.channel”, koji je podržan od strane Adriatic IPA CBC programa 2007-2013, a u kojem participira Ministarstvo kulture sa partnerima iz Italije, Albanije i Hrvatske.

02.06.2014.

Predstavljen junski repertoar u Nikšiću

Predstavljen junski repertoar u Nikšiću

Danas, 2. juna 2014. godine, u "Gradskoj kući" u Nikšiću predstavljen je junski repertoar “Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću”, kojim je predviđeno 26 programa i to: 3 izložbe; 5 pozorišnih predstava, uz gostovanja predstave ''Nobelovci'' u drugim crnogorskim gradovima; ciklusi dokumentarnih filmova Živka Nikolića i Vlatka Gilića; 7 koncerta; 3 autorske večeri, međunarodna konferencija “Balkan u savremenoj putopisnoj književnosti”, kao i nastavak konzervatorskih radova na nepokretnim kulturnim dobrima - spomen obilježjima na teritoriji opštine Nikšić.