Manja slova Veća slova RSSMinistarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture


Vijesti

11.12.2013.

Ministar Mićunović razgovarao sa otpravnikom poslova Češke, Petrom Šmejkalom

Ministar Mićunović razgovarao sa otpravnikom poslova Češke, Petrom Šmejkalom Prof. Branislav Mićunović, ministar kulture razgovarao je danas sa Petrom Šmejkalom, novoimenovanim otpravnikom poslova Republike Češke u Crnoj Gori o inteziviranju kulturne saradnje između Crne Gore i Republike Češke.

10.12.2013.

U Ministarstvu kulture obilježen Međunarodni dan ljudskih prava - 10. decembar

U Ministarstvu kulture obilježen Međunarodni dan ljudskih prava - 10. decembar

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava- 10. decembra, Nacionalna komisija za UNESCO, u saradnji sa Ministarstvom kulture i Ministarstvom prosvjete, UNICEF-om, Fondacijom Ana Lind, Resursnim centrom za djecu i mlade i Samoregulatornim savjetom za lokalnu štampu organizovala je danas u Ministarstvu kulture cjelodnevni program posvećen djeci.

10.12.2013.

Razgovori ministra Mićunovića sa ambasadorom Austrije, otpravnikom poslova Češke i šefom Misije OEBS-a

Prof. Branislav Mićunović, ministar kulture primiće sjutra u 12 sati ambasadora Rumunije u Crnoj Gori, Nj.E. Ferdinanda Nagija, u 12.30 sati otpravnika poslova Republike Češke u Crnoj Gori, Petra Šmejkala, a u 13 sati ambasadora Austrije u Crnoj Gori, Nj.E. Johana Froliha.

09.12.2013.

Obilježavanje Medjunarodnog dana ljudskih prava -10. decembar

Obilježavanje Medjunarodnog dana ljudskih prava -10. decembar

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava- 10. decembra, Nacionalna komisija za UNESCO, u saradnji sa Ministarstvom kulture i Ministarstvom prosvjete, UNICEF-om, Fondacijom Ana Lind i Resursnim centrom za djecu i mlade, organizuje cjelodnevni program posvećen djeci.

05.12.2013.

Održana svečanost povodom završetka prve faze radova na restauraciji Utvrđenja Besac

Održana svečanost povodom završetka prve faze radova na restauraciji Utvrđenja Besac

Danas je u Virpazaru svečano obilježen završetak prve faze radova na restauraciji Utvrđenja Besac. Na svečanosti su govorili Aleksandra Kas Granje, direktorica za Crnu Goru, Republiku Makedoniju, Tursku i Island u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske komisije, Žarko Pavićević, predsjednik Opštine Bar i prof. Branislav Mićunović, ministar kulture.

04.12.2013.

Sjutra svečanost povodom završetka prve faze radova na restauraciji Utvrđenja Besac

Povodom završetka prve faze radova na restauraciji Utvrđenja Besac sjutra će u 12 sati na Utvrđenju Besac u Virpazaru biti organizovana svečanost na kojoj će govoriti Aleksandra Kas Granje, direktorica za Crnu Goru, Republiku Makedoniju, Tursku i Island u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske komisije, Žarko Pavićević, predsjednik Opštine Bar i prof. Branislav Mićunović, ministar kulture.

04.12.2013.

Sjutra u Ministarstvu kulture okrugli sto ,,Nematerijalna baština-muzičko nasljeđe Crne Gore’’

U četvrtak, 5.decembra u 10 sati u Ministarstvu kulture će se održati okrugli sto ,,Nematerijalna baština-muzičko nasljeđe Crne Gore’’ posvećen muzičkom nasljeđu Crne Gore i ulozi i značaju istraživača muzičke baštine Crne Gore.

04.12.2013.

Crnogorski umjetnici na BONE festivalu performans umjetnosti, Bern Švajcarska

Uz podršku Ministarstva kulture, crnogorski umjetnici Ilija Šoškić, Stefania Šoškić, Irena Lagator i Natalija Vujošević predstaviće radove na BONE 16 festivalu performans umjetnosti, koji se održava od 3. do 7. decembra u Bernu, Švajcarska.

03.12.2013.

Izvještaj o javnoj raspravi o Nacrtu zakona o kinematografiji

U skladu sa članom 12 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona ("Sl. list CG", br. 12/12 od 24.02.2012), Ministarstvo kulture objavljuje Izvještaj o javnoj raspravi o Nacrtu zakona o kinematografiji.

03.12.2013.

Konkurs za Program ,,Gostujući umjetnik”

Međunarodna asocijacija Forum slovenskih kultura, sa sjedištem u Ljubljani, objavila je konkurs za program “Gostujući umjetnik”, u okviru koga će biti obezbijeđeni jednomjesečni rezidentni boravci u Ljubljani, u periodu od 1. juna 2014. do 30. jula 2015. godine.