Manja slova Veća slova RSSMinistarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

MKU

Vijesti

19.11.2014.

Poziv za prijavu dokumentarnih projekata iz Srednje i Istočne Evrope za East Doc Platformu 2015

Poziv za prijavu dokumentarnih projekata iz Srednje i Istočne Evrope za East Doc Platformu 2015 Institut dokumentarnog filma u Pragu, u saradnji sa IDFF „One World“, objavio je poziv za dokumentarne projekte u fazi razvoja, produkcije ili postprodukcije za učešće na 4. EAST DOC Platformi, najvećoj profesionalnoj manifestaciji za razvoj i podršku kreativnog, autorskog dokumentarnog filma sa područja srednje i istočne Evrope, koji je otvoren i za crnogorske filmske stvaraoce.

18.11.2014.

Poziv za novo izdanje evropskog programa obuke EKRAN+ 2015

Studio i škola Wajda iz Poljske objavila je poziv za učešće u novov izdanju evropskog programa obuke EKRAN+ 2015, koji se fokusira na kreativnu pre-produkciju u skladu sa snimateljskim praksama. Podržan u okviru programa EU Kreativna Evropa, EKRAN+ 2015 je 22-dnevni program obuke tokom koga će učesnici imati priliku da identifikuju, analiziraju i usavrše ton i vizuelni jezik svog filmskog projekta.

14.11.2014.

Najava: Okrugli sto o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim radio-difuznim servisima RTCG

Ministarstvo kulture i OSCE, u ponedeljak, 17. novembra, u 10:00 sati, u hotelu “Ramada” u Podgorici, organizuju Okrugli sto o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim radio-difuznim servisima RTCG.

13.11.2014.

JAVNI POZIV za kandidovanje predstavnika organa lokalne samouprave i organizacija civilnog društva za učešće na regionalnom forumu u okviru programa EU „Evropa za građane 2014-2020“

Ministarstvo kulture, u okviru koga se nalazi crnogorska Kontakt tačka za program EU „Evropa za građane 2014-2020“ (ECP Crna Gora), poziva organizacije civilnog društva i organe lokalne samouprave sa teritorije Crne Gore da se prijave za učešće na Regionalnom Forumu Evropa za građane 2014-2020, koji organizuje Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine u saradnji sa Direkcijom za Evropske integracije BiH i Ministarstvom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, 8. i 9. decembra 2014. godine, u Laktašima (kod Banja Luke).

07.11.2014.

Najava: „Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“ u Los Anđelesu

Dugometražni igrani film “Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“ - crnogorski kandidat za nagradu Oskar u kategoriji Najbolji strani film u 2014. godini, biće prikazan u nedjelju, 9. novembra, u Wilshire Screening Room na Beverli Hilsu, Los Anđeles, u okviru Američkog filmskog marketa.

07.11.2014.

Koncert kamerne muzike ansambla Modern-Classical tri

Koncert kamerne muzike ansambla Modern-Classical tri

Koncert kamerne muzike ansambla Modern-Clasical tri održaće se u Ministarstvu kulture, u petak 7. novembra u 19 sati.

03.11.2014.

Održano Edukacijsko jutro u Ministarstvu kulture

Održano Edukacijsko jutro u Ministarstvu kulture

Danas je u Ministarstvu kulture, u okviru gostovanja Festivala tolerancije iz Zagreba, održan specijalni obrazovni segment Edukacijsko jutro o holokaustu, koji vodi Branko Lustig, holivudski producent i dvostruki oskarovac za filmove „Šindlerova lista“ i „Gladijator“.

02.11.2014.

-“Edukacijsko jutro” u ponedjeljak

-“Edukacijsko jutro” u ponedjeljak

Predstavljanje Festivala tolerancije iz Zagreba, koji je posvećen uvažavanju različitosti i poštovanju ljudskih prava, otpočelo je sinoć u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” na Cetinju. Nakon pozdravne riječi Dragice Milić, pomoćnika ministra kulture i Branka Lustiga, predsjednika Festivala, prikazan je dugometražni igrani film francuske produkcije “Sarin ključ”, u režiji Gilles Paquet-Brenner.

31.10.2014.

Održan pres povodom gostovanja Festivala tolerancije iz Zagreba

Održan pres povodom gostovanja Festivala tolerancije iz Zagreba

Danas je u Ministarstvu kulture održan pes povodom gostovanja Festivala tolerancije iz Zagreba, koji će svečano biti otvoren sjutra veče u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” u 19 sati. Na presu su govorili: Dragica Milić, pomoćnik ministra kulture, Nataša Popović, direktorica Festivala i Branko Lustig, predsjednik Festivala.

30.10.2014.

U Nikšiću predstavljen repertoar za novembar i najavljen početak 11. Međunarodnog festivala glumca, Nikšić 2014.

U Nikšiću predstavljen repertoar za novembar i najavljen početak 11. Međunarodnog festivala glumca, Nikšić 2014.

Danas, 30. oktobra 2014. godine, u "Gradskoj kući" u Nikšiću, održan je pres povodom predstavljanja novembarskog repertoara Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću i početka 11. Međunarodnog festivala glumca, Nikšić 2014.