Manja slova Veća slova RSSMKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

MKU 

Vijesti

15.07.2016.

Stećci - srednjevjekovni nadgrobni spomenici na UNESCO listu

Stećci - srednjevjekovni nadgrobni spomenici na UNESCO listu Komitet za svjetsku baštinu UNESCO, koji zasijeda u Istanbulu od 10-20. jula, danas je donio odluku o upisu stećaka - srednjevjekovnih nadgrobnih spomenika na UNESCO listu svjetske baštine.

15.07.2016.

U Ministarstvu kulture počinje festival Espressivo

U Ministarstvu kulture počinje festival Espressivo

U Ministarstvu kulture će 15. jula koncertom Orkestra muzičke akademije sa Cetinja pod upravom prof. Radovana Papovića, sa solistima Miranom Begićem, Bogdanom Asanovićem i Marijom Đuranović, biti otvoren festival klasične muzike Espressivo.

12.07.2016.

Lista kandidata prijavljenih na javni poziv za člana Radne grupe za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pozorišnoj djelatnosti

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG“ broj 07/12), Ministarstvo kulture objavljuje LISTU KANDIDATA (po javnom pozivu)

12.07.2016.

Objavljen poziv za izradu znaka za obilježavanje kulturnog dobra

Na osnovu člana 62, stav 1 Zakona o javnim nabavkama („Službeni list CG“, br. 42/11 i 57/14) naručilac Ministarstvo kulture, Njegoševa, Cetinje, oglašava OBAVJEŠTENJE O JAVNOJ NABAVCI

11.07.2016.

Saopštenje: Ministar Goranović na otvaranju Dubrovačkih ljetnjih igara

Saopštenje: Ministar Goranović na otvaranju Dubrovačkih ljetnjih igara

Pavle Goranović, ministar kulture prisustvovao je otvaranju 67. Dubrovačkih ljetnjih igara, na poziv hrvatskog kolege Zlatka Hasanbegovića.

10.07.2016.

Ministar Goranović u posjeti Hrvatskoj

Pavle Goranović, ministar kulture boraviće 10 i 11.jula u zvaničnoj posjeti Republici Hrvatskoj, na poziv Zlatka Hasanbegovića, ministra kulture Republike Hrvatske.

08.07.2016.

Predstavnica Crne Gore na ljetnjoj školi „Arhitektura klasicizma“,

Ministarstvo kulture i Fondacija Princa Čarlsa omogućili su odlazak predstavnice Crne Gore na ljetnju školu „Arhitektura klasicizma“, koja se održava tokom jula, u Engelsbergu, u Švedskoj.

07.07.2016.

Dobitnici Trinaestojulske nagrade

Žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade u sastavu: predsjednik Žirija, Gojko Kastratović, i članovi Žirija, prof. emeritus Ilija Vujošević, prof. dr Igor Lakić, mr Miomir Vojinović i prim. dr sci. med. Asim Dizdarević, na sjednici, održanoj 7. jula 2016. godine, na Cetinju donio je:

06.07.2016.

Ministarstvo kulture i ove godine podržava “Lake fest”

Ministarstvo kulture i ove godine podržava “Lake fest”

Pavle Goranović, ministar kulture razgovarao je sa Peđom Zečevićem, direktorom muzičkog festivala „Lake fest“, koji se i ove godine održava na Krupačkom jezeru u Nikšiću.

05.07.2016.

Nastavlja se uspješna saradnja Crne Gore i Italije

Nastavlja se uspješna saradnja Crne Gore i Italije

Pavle Goranović, ministar kulture razgovarao je danas sa Davidom Skalmanijem, direktorom Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, koji je nedavno dobio akreditaciju i za Crnu Goru.