Manja slova Veća slova RSSMinistarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

MKU


Vijesti

14.08.2014.

Sjutra u Baru otvaranje izložbe „Brevijar sjećanja”

Sjutra u Baru otvaranje izložbe „Brevijar sjećanja” U okviru projekta "ArTvision-a.live.art.channel." i 27. "Barskog Ljetopisa", u petak 15. avgusta, u 20 sati, u Starom Baru, u objektu Episkopske palate, biće otvorena izložba “Brevijar sjećanja” . Ova izložba prva je u nizu manjih promo izložbi, koje će se, u različitim gradovima Crne Gore, organizovati u saradnji sa lokalnim partnerima i projektom Artvision (koji se realizuje iz Adriatic IPA CBC programa 2007-2013.).

14.08.2014.

Koncert učesnika „Ljetnjeg kampa za kamernu muziku“

U Ministarstvu kulture će se večeras, u 20 sati, predstaviti učesnici „Ljetnjeg kampa za kamernu muziku“, koji se od 8. do 15. avgusta održava na Ivanovim koritima. Organizator kampa je Kulturno-informativni centar “Budo Tomović”, uz finansijsku podršku Ministarstva kulture.

08.08.2014.

Završen Montenegro film festival

Završen Montenegro film festival

28. Filmski festival Herceg Novi – Montenegro film festival završen je sinoć na Kanli kuli svečanim uručivanjem nagrada, pozdravnim riječima nekih od laureata, te proslavljenog makedonskog glumca Meta Jovanovskog, koji je istakao da nezvanični Grand Prix pripada publici, jer svojim prisustvom održava plamen filmskog stvaralaštva.

07.08.2014.

Najava: Prezentacija EU fondova u kulturi u Nikšiću

Najava: Prezentacija EU fondova u kulturi u Nikšiću

Ministarstvo kulture sjutra u Gradskoj kući u Nikšiću sa početkom u 12 sati organizuje Info dan “Nove generacije EU programa u kulturi i finansijsko upravljanje projektima”. Info dan je dio promotivnih aktivnosti Fondacije “Ana Lind” i EU programa “Kreativna Evropa” i “Evropa za građane 2014-2020” na kojem će, pored navedenih programa, biti predstavljene i osnove finansijskog upravljanja projektima u kulturi.

06.08.2014.

Kreativna Evropa: Konkurs za podršku evropskim projektima saradnje u 2015. godini

Kreativna Evropa: Konkurs za podršku evropskim projektima saradnje u 2015. godini

Otvoren je godišnji konkurs za finansiranje evropskih projekata saradnje u okviru programa Evropske unije Kreativna Evropa – potprogram Kultura za 2015. godinu. Glavni ciljevi podrške transnacionalnih projekata kulturne saradnje je jačanje sposobnosti evropskih kulturnih i kreativnih sektora da da djeluju u međunarodnom kontekstu i da promovišu transnacionalnu cirkulaciju kulturnih i umjetničkih djela, kao i transnacionalnu mobilnost djelatnika u kulturi i stvaralaštvu, posebno umjetnika.

06.08.2014.

Telegram Ministarstva kulture povodom smrti Igora Perazića

Povodom smrti crnogorskog violončeliste i pjevača Igora Perazića Ministarstvo kulture je uputilo telegram porodici Pearazić, u kojem se navodi:

05.08.2014.

Predstavljen avgustovski repertoar u Nikšiću

U Gradskoj kući u Nikšiću je u ponedjeljak, 4. avgusta 2014. godine, održan pres na kojem je predstavljen avgustovski repertoar Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. Tokom avgusta je planirana realizacija 15 programa i to: 2 izložbe, 3 književne večeri, 4 filmske projekcije, 3 koncerta i 3 tematski različita programa.

04.08.2014.

U Tirani otvorena prva izložba u okviru projekta ArTVision "Koegzistencija za novi jadranski koine"

U Tirani otvorena prva izložba u okviru projekta ArTVision "Koegzistencija za novi jadranski koine"

U Tirani je u petak, 1. avgusta, otvorena prva izložba „Koegzistencija - za novi jadranski koine“, projekta ArTvision-a.live.art.channel. koji se realizuje iz Adriatic IPA programa.

01.08.2014.

Najava: Prijavljivanje za 87. Oskar

Ministarstvo kulture upućuje poziv domaćim filmskim producentima da do 20. avgusta prijave film za izbor crnogorskog kandidata za 87. nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i nauke – Oskar, u kategoriji Najbolji strani film u 2014. godini.

01.08.2014.

Najava: 28. Montenegro film festival počinje večeras u Herceg Novom

Najava: 28. Montenegro film festival počinje večeras u Herceg Novom

28. Filmski festival Herceg Novi – Montenegro film festival, sa statusom od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, počinje večeras na Kanli kuli u 21 sat i trajaće do 7. avgusta. Najveći filmski festival u državi otvoriće jedan od najznačajnijih makedonskih glumaca Meto Jovanovski, nakon čega će, premijerno u Crnoj Gori, biti prikazan dugometražni igrani film „Varvari“, scenariste i reditelja Ivana Ikića, sufinansiran sredstvima Ministarstva kulture kao manjinska crnogorska koprodukcija.