Manja slova Veća slova RSSMinistarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture

MKU

Vijesti

31.07.2015.

Ministar Goranović i ambasador Misra razgovarali o kulturnoj saradnji Crne Gore i Indije

Ministar Goranović i ambasador Misra razgovarali o kulturnoj saradnji Crne Gore i Indije Pavle Goranović, ministar kulture razgovarao je danas sa Nj. E. Rajiva Misrom, nerezidentnim ambasadorom Indije u Crnoj Gori.

31.07.2015.

Najava: 29. Filmski festival Herceg Novi - Montenegro Film Festival

Najava:  29. Filmski festival Herceg Novi - Montenegro Film Festival

29. Filmski festival Herceg Novi - Montenegro film festival, sa statusom od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, počinje sjutra veče na Kanli Kuli i trajaće do 8. avgusta 2015. godine. Festival će svečano otvoriti glumac Lazar Ristovski, jedan od najznačajnijih filmskih stvaralaca sa prostora bivše Jugoslavije, nakon čega će biti prikazan ovogodišnji dobitnik Grand Prix-a u Kanu, film Dheepan, u režiji Jacques Audriard.

27.07.2015.

Ministar Goranović govorio na otvaranju Međunarodnog sajma knjiga u Ulcinju

Ministar Goranović govorio na otvaranju Međunarodnog sajma knjiga u Ulcinju

Pavle Goranović, ministar kulture govorio je sinoć na otvaranju Međunarodnog sajma knjiga u Ulcinju. Na otvaranju, na Pristanu su govorili i Ranko Krivokapić, predsjednik Skupštine Crne Gore, Ilir Meta, predsjednik Skupštine Republike Albanije, Mirela Kumbaro, ministarka kulture Republike Albanije, Kujtim Shalla, ministar kulture, sporta i omladine Republike Kosovo.

27.07.2015.

Odluka za predstavnika nevladinih organizacija u Radnoj grupi za izradu Granskog kolektivnog ugovora za oblast kulture

U skladu sa članom 14 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG“, broj 07/12) i u skladu sa javnim pozivom koji je upućen nevladinim organizacijama u cilju određivanja predstavnika u Radnoj grupi za izradu Granskog kolektivnog ugovora za oblast kulture, nakon uvida u pristigle prijave, Ministarstvo kulture donosi

26.07.2015.

Jačanje saradnje Crne Gore i Izraela

Jačanje saradnje Crne Gore i Izraela

Pavle Goranović, ministar kulture sreo se danas sa Danom Orjanom, direktorom za Balkan u Ministarstvu vanjskih poslova Izraela, Jozefom Levijem, nerezidentnim ambasadorom Izraela u Crnoj Gori i Zvi Rav-Ner, šefom Odsjeka za Evroaziju i Balkan u Ministarstvu vanjskih poslova Izraela.

24.07.2015.

Učesnici ljetnje škole „Crna Gora moja postojbina“ posjetili Ministarstvo kulture

Učesnici ljetnje škole „Crna Gora moja postojbina“ posjetili Ministarstvo kulture

U okviru 9. ljetnje škole „Crna Gora moja postojbina“, koju organizuju Zavod za školstvo i Uprava za dijasporu, Ministarstvo kulture danas su posjetila djeca crnogorskih iseljenika uzrasta od 9 – 15 godina iz Albanije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Engleske, Italije, Njemačke, Srbije i Turske.

24.07.2015.

Najava: Ministar Goranović govori na otvaranju Međunarodnog sajma knjiga u Ulcinju

Pavle Goranović, ministar kulture govoriće u nedjelju, 26. jula, u 21 sat, na otvaranju Međunarodnog sajma knjiga u Ulcinju.

22.07.2015.

Održane prezentacije programa EU u Pljevljima i Rožajama

Održane prezentacije programa EU u Pljevljima i Rožajama

Desk za Kreativnu Evropu Crne Gore organizovao je 20. i 21. jula u opštinama Pljevlja i Rožaje info dane “Programi podrške EU u kulturi”, na kojima su prezentovani programi Kreativna Evropa i Evropa za građane, čiji je koordinator u Crnoj Gori Ministarstvo kulture.

17.07.2015.

Lista kandidata prijavljenih na javni poziv za člana Radne grupe za izradu Granskog kolektivnog ugovora za oblast kulture

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG“ broj 07/12), Ministarstvo kulture objavljuje LISTU KANDIDATA (po javnom pozivu) za člana Radne grupe za izradu Granskog kolektivnog ugovora za oblast kulture, u skladu sa kriterijumima utvrđenim Javnim pozivom od 29.06.2015.godine nevladine organizacije:

17.07.2015.

Otvorena izložba „Imaginarni Balkan, Identiteti i sjećanja u dugom XIX vijeku”

Otvorena izložba „Imaginarni Balkan, Identiteti i sjećanja u dugom XIX vijeku”

Sinoć je u Vladinom domu na Cetinju otvorena međunarodna izložba „Imaginarni Balkan, Identiteti i sjećanja u dugom XIX vijeku”, koja je pod pokroviteljstvom UNESCO okupila 12 zemalja. Na otvaranju izložbe su govorili: Pavle Pejović, direktor Narodnog muzeja Crne Gore, Siniša Šešum, predstavnik UNESCO kancelarije u Veneciji i Marija Ražnatović, generalna sekretarka Nacionalne komisije za UNESCO.